torstai 24. tammikuuta 2013

Herkkuja

Aina tuliaisen tai lahjan ei tarvitse olla jotain tavaraa. Myös itsetehdyt herkut ilahduttavat ja silloin tällöin naposteltuna vaikkapa juhlapäivän kunniaksi ne ovat ihan ok. Monelta löytyy kodista jo jos minkälaista rompetta, joten moni ilahtuu varmasti tämmöisestä herkkulahjastakin!




Pienet suupalan kokoiset marengit on helppo valmistaa. Valkuaiset ja sokeri vaahdoksi ja uuniin miedolle lämmölle. Kun lahjan paketoi vielä kauniiseen sellofaanipussiin, niin tuliainen on valmis! Ja lahja saa varmasti arvostusta, sillä se on hyvän maun lisäksi vielä itse tehty.




Toiseen herkkupussiin tein riisimuro-suklaalastuja. Nämä ovat vähän saman tapaisia, kuin perus kaurakeksit, mutta riisimurot tuovat siihen oman jujunsa. Ihania vaikka lämpimän teekupposen tai kaakaon kanssa :)

Ohje

Riisimuro-suklaalastut
Valmistusaika 30-60 min (30 annosta)

Ainekset

125 g margariinia
100 g tummaa suklaata
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
3 dl riisimuroja

1. Anna margariinin pehmentyä huoneenlämmössä ennen leipomista. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nypi pehmeä margariini ja jauhoseos. Lisää sokeri, riisimurot ja suklaarouhe ja sekoita kädellä tasaiseksi.

2. Ota taikinasta haluamasi kokoisia palleroita, pyöräytä kädessä hieman tiiviimmäksi ja taputtele tasaiseksi lastuksi leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Jätä lastujen väliin tilaa, sillä ne leviävät hiukan paistaessa.

3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia. Siirrä pikkuleivät leivinpaperilla tasaiselle alustalle jäähtymään.

Alkuperäinen ohje täältä. Muokkasin vaihetta kaksi sellaiseksi, miten itse koin sen helpompana. Alkuperäisessä ohjeessa olisi nimittäin pitänyt muovata taikinasta tasainen pötkö ja leikata veitsellä siitä tasakokoisia viipaleita ja asettaa ne leivinpaperin päälle pellille. Koin sen hankalaksi, koska taikina ei ollut kovin tiivistä ja murot karisivat helposti pois.

Meinaatko kokeilla näitä herkkuja? :)

7 kommenttia:

  1. Ihanat sivut, kiitos Anna näistä herkkuresepteistä!

    VastaaPoista
  2. Kyllä, otin reseptin ylös ja kun kaapissa on valkosuklaata, niin taidan kokeilla sillä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi nam nam, kuulostaapas herkulliselta. Suklaahulluna taidan itsekin tehdä jotain tumma-maito-valkosuklaa kokeiluja ;)

      Poista
    2. En siis ole suvun ainoa suklaahullu :)

      Marja

      Poista
  3. Kiitos, täytyypä kokeilla! :)

    VastaaPoista