tiistai 22. tammikuuta 2013

Sytykeruusut

Ensimmäisenä virallisena näpertelypostauksena esittelen sytykeruusuja. Nämä ihanat ruusut ilahduttavat niiden polttajaa etenkin talvisin ja pimeän aikaan, kun takkatulen loimussa on mukava tunnelmoida ja lämmitellä! Yksi ruusu laitetaan siis takkaan puiden sekaan ja palaessaan se sytyttää puut.




Ruusujen teko alkaa kananmunakennojen ja steariinijämien keräilemisestä. Kennoista tehdään ruusuja irrottamalla ensin kupit ja repimällä sen jälkeen suikaleita lopusta kennosta. Mitä pidempiä suikaleita, sen parempi. Suikaleet kieritetään tiukaksi rullaksi ja rulla laitetaan kupin sisään. Jos ruusu tuntuu löysältä, eikä rulla meinaa pysyä kupissa, kannattaa repiä pieniä paloja kennosta ja työntää niitä rullan ympärille, jolloin kuppiin tulee enemmän täytettä ja siitä tulee tiiviimpi.




Kun ruusuja on tarpeeksi, kynttilän jämät sulatetaan kattilassa vesihauteessa ja ruusu kerrallaan dipataan sulaan steariiniin. Lopputuloksen väri vaihtelee kennon värin ja steariinin värin perusteella sekä kuinka monta kertaa ruusun dippaa steariiniin.






Kun ruusu asetetaan takkaan ja sytytetään, se palaa muutaman minuutin ja sytyttää puut. Ruusut ovat ihania antaa vaikkapa lahjaksi sellaiselle, jolla on jo kaikkea (ja tietysti takka tai saunan puupesä). Sytykeruusut ovat myös todella ekologinen lahja, sillä ne ovat tehty kokonaan kierrätysmateriaaleista eikä polttamisen jälkeen jää minkäänlaista roskaa.

Ota minuun yhteyttä, jos mielesi tekee näitä ruusuja, mutta sinulla ei ole aikaa alkaa tekemään niitä itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti