torstai 21. helmikuuta 2013

Paperikukkasia


Yleensä en juurikaan välitä tekokukista, varsinkaan niistä kankaisista ikikukista, jotka pölyttyvät nurkissa. Kokeilin kuitenkin tehdä tämmöisiä paperisia kestokukkia Sinellin taitteluohjeesta ja kukkien teko olikin tosi helppoa! Tekeminen nopeutuu sitä mukaa, kun oppii taitteluohjeen.






Kaikki kukat ovat eri kokoisia ja ne on tehty 6 x 6 cm, 7 x 7 cm ja 9 x 9 cm paperineliöistä. Ruusupaperista tehtyyn kukkaan jouduin tekemään terälehtiä tavallisen kuuden sijasta kahdeksan kappaletta, sillä paperi oli sen verran ohutta, ettei se pullistunut tarpeeksi, eikä kukka näyttänyt täydeltä. Keskelle on liimattu muovihelmi.




Mitäs tykkäätte? Ihan söpöjähän näistä tuli, mutta mielestäni nämä sopisivat ehkä parhaiten johonkin lasten synttäreille, sillä olen sitä mieltä, ettei mikään voita oikeita ihania tuoksuvia kukkia!

2 kommenttia:

  1. Minä tein näitä kukkasia shampanjaruusun värisestä askartelupaperista, jokaisen keskelle laitoin valkoisen helmen ja "säteiden2 reunoihin kimalleliimaa. Kukista tein puolipallon muotoisia liimaamalla useamman kiinni toisiina. Tällaiset kukkapallot ovat kauniita vaikka hää-, laikkiais- ym-juhlissa kahvipöydässä, pikkupöydillä ym... Kannattaa kokeilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta vinkistä, se oli itselläkin mielessä, että näistä loihtii kauniit juhlakoristeet kyllä näyttävämpiinkin juhliin. Nyt pääsiäiseksi ja kevääksi voisi myös tökkiä kukkia kiinni styroksipalloon, jolloin saisi vähän väriä sisustukseen eikä kukkien tarvitsisi olla ainoastaan maljakossa!

      Poista