keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Rocky road ja ihanaa kevättä!

Tänään on pitkästä aikaa aurinkoinen päivä ja alkaa melkein tuntua ihan siltä, että kevät pikkuhiljaa koputtelee oveen! Luinkin juuri jostain iltapäivälehdestä, että tänä talvena on ollut ennätyksellisen pilvistä ja aurinko on paistanut yhteensä vain 18 tuntia viimeisen kahden ja puolen kuukauden aikana!

Tässä piristeenä teille siis hieman tulppaaneja ja melkeinpä syntisen herkullista rocky road suklaata!





Rocky road

Suklaata (valko-, maito- ja tummasuklaa käyvät kaikki oman mieltymyksen mukaan)
Vaahtokarkkeja
Pähkinöitä

1. Vuoraa vuoka leivinpaperilla niin, että reunatkin peittyvät leivinpaperiin
2. Sulata suklaa esim. vesihauteessa
3. Kaada sula suklaa vaahtokarkkien ja pähkinöiden päälle kulhossa
4. Pyöräytä varovasti, ettei kuuma suklaa sulata vaahtokarkkeja ja kaada sitten kaikki leivinpaperilla vuorattuun vuokaan
5. Laita päälle vielä toinen leivinpaperi ja sen päälle jotain painoksi, jotta massasta tulee jähmettyessään tasainen levy, jolloin sitä on helppo leikata
6. Laita vuoka jääkaappiin odottelemaan jähmettymistä

Kun suklaa on jähmettynyt, sen voi ottaa pois vuoasta ja leikata haluamansa kokoisiksi paloiksi. Kivoimpia naposteltavia ovat pienet suupalat. Suklaaseen voi sekoittaa myös oikeastaan mitä tahansa muutakin, kuten vaikkapa rusinoita. Pähkinöissä käytin myös kahta eri pähkinää, pekaanipähkinää ja cashew-pähkinää, mutta toki joukkoon voi laittaa muitakin pähkinöitä. Suolapähkinätkin varmasti toimisivat hyvin makean suklaan kanssa!




PS. Tämä on muuten mieheni tekemää, joten nyt kaikki miehetkin tekemään herkkuja kevään kunniaksi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti